انجیر ممکن است فشار خون و سطح چربی خون را بهبود بخشد، که می تواند به بهبود سلامت عروق و کاهش خطر بیماری قلبی کمک کند.
یک مطالعه نشان داد که عصاره انجیر و انجیر خشک محلی باعث کاهش فشار خون در موشهای با فشار خون طبیعی و همچنین در موشهایی با سطوح بالا میشود.
مطالعات حیوانی همچنین بهبود در سطح کلسترول تام، کلسترول HDL (خوب) و تری گلیسیرید را هنگام مصرف مکمل با عصاره برگ انجیر نشان داده است.
با این حال، در یک مطالعه 5 هفته ای بر روی 83 فرد مبتلا به کلسترول بد (LDL) بالا، محققان خاطرنشان کردند کسانی که روزانه 14 انجیر خشک (120 گرم) را به رژیم غذایی خود اضافه می کردند، در مقایسه با گروه کنترل، هیچ تغییری در سطح چربی خون نداشتند.
علاوه بر این، یک مطالعه جدیدتر نشان داد که نوشیدنی های حاوی دوزهای بالای عصاره میوه انجیر نسبت به نوشیدنی های بدون عصاره میوه انجیر دارای شاخص گلیسمی (GI) پایین تری هستند.
با این حال، میوه های انجیر به ویژه انجیر خشک قند زیادی دارند و ممکن است در کوتاه مدت سطح قند خون را افزایش دهند.
اگر در مدیریت سطح قند خون خود مشکل دارید، باید مصرف انجیر خشک خود را محدود کنید. مطالعات لوله آزمایش امیدوارکننده زیادی در مورد تأثیر برگ انجیر بر سلول های سرطانی انجام شده است.
نشان داده شده است که برگ انجیر و لاتکس طبیعی از گیاهان انجیر دارای فعالیت ضد توموری در برابر سرطان روده بزرگ انسان، سرطان سینه، سرطان دهانه رحم و سلول های سرطانی کبد هستند.
با این حال، این بدان معنا نیست که خوردن انجیر یا نوشیدن چای برگ انجیر همان اثرات را دارد. مطالعات لوله آزمایش نقطه شروع امیدوارکننده ای را ارائه می دهد، اما مطالعات انسانی برای ارزیابی چگونگی تاثیر خوردن انجیر یا برگ انجیر بر رشد سرطان مورد نیاز است.