تغییرات آب و هوایی جهانی زیتون پرورده شمالی، به ویژه گرمایش زمین، بر کارایی تولید زیتون و همچنین کیفیت محصول آن تأثیر می گذارد.
اندازه و محتوای آب میوه بسته به عملکرد میوه زیتون همراه با منطقه، آب و هوا، موقعیت جغرافیایی و همچنین کاربردهای کشاورزی متفاوت است.
فعالیت های انسانی نیز تا حد زیادی بر اکولوژی آن تأثیر می گذارد.
این گیاه مناطقی زیتون پرورده شیشه ای با زمستانهای معتدل و فصلهای بارانی کوتاه را ترجیح میدهد اما با تابستانهای طولانی و خشک، رویشگاههای آفتابی، خاکهای خشک با زهکشی خوب، فقیر، لومی، رسی-لومی، کمی آهکی، سنگریزهدار و غنی از مواد مغذی، با pH حدود 6- مواجه است.
8. به خشکی مقاوم است اما از زمستان های سخت و آلاینده های هوا که بر تولید آن تأثیر می گذارد رنج زیادی می برد.
اگرچه گیاه زیتون دمای بین 7- تا 40 درجه سانتی گراد را تحمل می کند، دمای مطلوب برای رشد، نمو و عملکرد میوه 15 تا 25 درجه سانتی گراد است.
تقاضای زیتون پرورده سبزدشت بارندگی سالانه بین 700 تا 850 میلی متر است.
بخش مهمی از ترکیب میوه آن را آب و روغن یا “طلای مایع” تشکیل می دهد.
مواد اصلی علاوه بر این ویتامین های محلول در چربی، مواد معدنی، قندهای آلی و فنولیک ها هستند.
مواد فنولیک مسئول بسیاری از اثرات مفید سلامتی و همچنین طعم و عطر میوه زیتون هستند.
پاولئوروپین به دلیل مهار اکسیداسیون لیپوپروتئین های با چگالی کم و اثرات هیپوگلیسمی و کلسترولمیک آن برجسته است.
همچنین جزئی است که از درخت زیتون در برابر انگل ها و بیماری های مختلف محافظت می کند و یکی از دلایل ثبت نام زیتون به عنوان “درخت جاودانه” است. درختان زیتون زیتون پرورده ممتاز در مناطق مختلف ترکیه کشت می شود.
مجموعه ای از تغییرات در ویژگی های مورفولوژیکی، فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی برای غلبه بر انواع مختلف استرس رخ می دهد.
در این بررسی، اطلاعات مربوط به جنبههای گیاهشناسی، فیزیولوژی زیست محیطی و ویژگیهای دارویی روغن، میوه و برگها مورد ارزیابی قرار گرفته است.
- منابع:
- تبلیغات: